وطن امروز/متن پیش رو در وطن امروز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

کمتر کسی تصور می‌کرد تنها چند ساعت پس از اینکه روزنامه هاآرتص رژیم صهیونیستی «ما باختیم» را تیتر کرد، ایران آماده شده باشد بزرگ‌ترین عملیات «پهپادی و موشکی تاریخ» را رقم بزند. هنوز ساعت صفر عمل متقابل ایران فرا نرسیده بود که «حییم لیونسون» در یادداشتی در روزنامه هاآرتص با انتشار تصویری از وضعیت شهرک کریات شمونه در شمال فلسطین اشغالی که به شهر اشباح تبدیل شده بود، نوشت: «ما باختیم؛ این دقیقاً شرایط ماست. ما در جنگ شکست خوردیم، این نتیجه‌ای است که همه شهروندان اسرائیلی به آن رسیده‌اند. دشواری اعتراف رسمی و علنی به این مساله هم به دلایل روحی و روانی خاص اسرائیلی‌ها است». او ادامه می‌دهد: «اهداف جنگ تحقق نخواهد یافت، هیچ یک از اسرا هم از طریق فشار نظامی بازنمی‌گردند، امنیت هم بسط پیدا نکرده و انزوای بین‌المللی هم زدوده نمی‌شود، این واقعیت ما است؛ یعنی ما شکست خوردیم». لیونسون در بخش دیگری از نوشتار خود آورده است: «ما طی سالیان طولانی موفق شدیم خود را فریب داده و این تصور را در خود نهادینه کنیم که دولتی قوی هستیم که مردمی فرهیخته و ارتشی قدرتمند دارد». این یادداشت پرسروصدا در حالی مورد توجه قرار گرفت که نویسنده، هنوز ردی از موشک‌ها و پهپادهای ایرانی را در آسمان سرزمین‌های اشغالی ندیده بود و صدای برخورد آنها و لرزش زیر پایش را تجربه نکرده بود. شاید حتی لحظه‌ای به ذهن او خطور نمی‌کرد در ورای لحظه به لحظه اضطراب و ناامنی سرزمین‌های اشغالی چه چیز در انتظار آنهاست. 2 شب پیش، 2 نقطه به لرزه درآمد، نخست زمین زیر پای غاصبان سرزمین‌های اشغالی بود که مقابل دیده‌های مردم جهان مورد هدف قرار گرفت و سپس شبکه‌های اجتماعی که کاربران در آن مشغول روایت عمل متقابل ایران در برابر تجاوزگری‌های رژیم صهیونیستی بودند و همین مساله نام ایران را در صدر داغ‌ترین کلیدواژه‌های فضای مجازی قرار داد. 
نخستین دقایق 26 فروردین، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسخ متقابل به جنایت رژیم صهیونیستی، در یک عملیات با نام «وعده صادق» پهپادهای خود را روانه سرزمین‌های اشغالی کرد تا اهداف نظامی از پیش تعیین شده را مورد هدف قرار دهند. 

* موشک‌های سپاه کدام اهداف را در رژیم‌صهیونیستی هدف قرار داد؟
پایگاه هوایی «نواتیم» حالا نامش برای ایرانی‌ها خاطره می‌شود، درست مانند عین‌الاسد که کمتر ایرانی‌ای می‌تواند آن را فراموش کند. بر اساس گزارش منابع خبری، این پایگاه که در جنوب سرزمین‌های اشغالی در منطقه صحرای نقب و در نزدیکی شهر بئرالسبع قرار دارد، با برخورداری از یک باند پرواز ۳۴۰۰ متری، آشیانه و پایگاه اصلی جنگنده‌های F-35 رژیم صهیونیستی است. بهمن‌ سال گذشته نیروی هوافضای سپاه، طی رزمایشی تهاجم موشکی به نمونه شبیه‌سازی شده آشیانه‌های این پایگاه هوایی رژیم صهیونیستی را تمرین کرده بود. این پایگاه از مرزهای غربی ایران، ۱۱۰۰ کیلومتر فاصله دارد.
اما چرا این عملیات تاریخی که در همان ابتدا از سوی دشمنان «عملیات گسترده و دور از انتظار» عنوان شد، آرایش اینچنینی داشت؟ طراحان ایرانی عملیات «وعده صادق» از این مساله آگاه بودند که رژیم صهیونیستی پس از عملیات 7 اکتبر سامانه‌های پدافندی را که سال‌ها بر آن متمرکز بوده و از سوی آمریکا حمایت لازم را دریافت می‌کرده، بشدت تقویت کرده و در 2 هفته گذشته و پس از حمله به کنسولگری ایران در حالت آماده‌باش کامل قرار داده است.  رژیم صهیونیستی که از تصمیم قطعی ایران آگاه بود، در این مدت تلاش کرد علاوه بر سامانه‌های 3 لایه خود که در ادامه به آن اشاره شده است، حلقه پدافندی نیز با کشورهای متحد خود از جمله آمریکا، انگلیس و فرانسه تشکیل دهد و این حلقه پدافندی را در پایگاه‌های آمریکایی در منطقه و دریای مدیترانه مستقر کرد. لذا طراحان عملیات از آمادگی کامل صهیونیست‌ها و حامیان آنها برای اجرای عملیات پدافندی آگاهی داشتند. در واقع پدافند هوایی رژیم صهیونیستی بدون در نظر گرفتن حمایت پدافندی آمریکا، انگلیس و فرانسه از 3 لایه اصلی تشکیل شده بود: لایه اول سامانه گنبد آهنین (Iron Dome) برای مقابله با راکت و خمپاره و پهپادهای کوچک در ارتفاع پایین است. لایه دوم سامانه فلاخن داوود (David Sling) است که برای اهداف هوایی و بالستیک ارتفاع متوسط است. لایه سوم سامانه پیکان(۳ Arrow) برای مقابله با اهداف بالستیک در خارج از جو است. بر همین اساس بخشی از حملات ترکیبی و همزمان موشک‌ها و پهپادها برای مقابله با این حلقه پدافندی وارد عملیات شده بودند.
گزارش‌های منتشر شده از همراهی برخی کشورهای غربی در دفاع از رژیم صهیونیستی برای تقویت دفاعی این رژیم در برابر عملیات وعده صادق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، موجب شد تا سپاه در اطلاعیه شماره 2 خود ضمن تشریح انهدام اهداف نظامی مهم ارتش تروریست صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی، به دولت تروریست آمریکا هم نسبت به هرگونه پشتیبانی و مشارکت در ضربه به منافع ایران هشدار دهد و تأکید کند: تهدید آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه منافع ایران از مبدأ هر کشوری، پاسخ متقابل و متناسب به منشأ تهدید را به‌دنبال خواهد داشت.


در رابطه با میزان، تعداد و نوع پهپاد‌ها و موشک‌های شلیک شده گزارش‌های متعددی وجود دارد. پایگاه ای‌بی‌سی در گزارشی اعلام کرد: «برآورد مقام‌های آمریکایی حاکی است بین 400 تا 500 پهپاد از ایران به سمت فلسطین اشغالی شلیک شده است». در حالی که منابع غیررسمی و تصاویر رسانه‌ای از اصابت ده‌ها موشک توسط ایران خبر می‌دادند، سخنگوی ارتش رژیم اسرائیل اعلام کرد «ایران بیش از ۳۰۰ موشک بالستیک و پهپاد و موشک کروز شلیک کرده است». این رژیم در ادامه لفاظی‌های خود و بدون اشاره به حمله این رژیم به کنسولگری ایران در دمشق، مدعی برنامه‌ریزی برای پاسخ شد. البته این لفاظی از سوی برخی دیگر از سران رژیم صهیونیستی نیز تکرار شد. در ادامه این فرافکنی‌ها، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بیانیه‌ای اعلام کرد: «نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در اِعمال حق ذاتی دفاع مشروع مصرّح در ماده 51 منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم صهیونیستی و به شهادت رساندن مستشاران رسمی نظامی ایران که به‌دعوت دولت سوریه در این کشور مشغول فعالیت بودند و بویژه حمله نظامی 13 فروردین 1403 به اماکن دیپلماتیک کشورمان در دمشق، در تاریخ 26 فروردین 1403، مجموعه‌ای از حملات علیه پایگاه‌های نظامی این رژیم را به انجام رساند. جمهوری اسلامی ایران ضمن تأکید مجدد بر پایبندی خود نسبت به اصول و اهداف منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل، بر عزم خویش برای دفاع قاطع از حاکمیت، تمامیت سرزمینی و منافع ملی خود در برابر هرگونه استفاده غیرقانونی از زور و تجاوز تأکید می‌نماید. توسّل جمهوری اسلامی ایران به اقدامات دفاعی در اِعمال حق دفاع مشروع، نشان‌دهنده رویکرد مسؤولانه ایران نسبت به صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی در زمانی است که اقدامات غیرقانونی و نسل‌کُشی توسط رژیم آپارتاید اشغالگر صهیونیستی علیه ملت فلسطین و تجاوزات نظامی مکرر این رژیم علیه دولت‌های همسایه و آتش‌افروزی در منطقه و فراتر از آن ادامه دارد. جمهوری اسلامی ایران در صورت لزوم در اتخاذ اقدامات دفاعی بیشتر در جهت صیانت از منافع مشروع خود در برابر هرگونه اقدامات متجاوزانه نظامی و استفاده غیرقانونی از زور، تردیدی به خود راه نخواهد داد».


* ایران در چند دقیقه معادله را تغییر داد
همزمان با اینکه موشک‌های ایران در سرزمین‌های اشغالی مشاهده شد و انتشار تصویر حیرت‌انگیز عبور موشک‌ها از بالای مسجدالاقصی به سمت دشمن غاصب، کانال خبری غزه، مهم‌ترین کانال پوشش اخبار جنگ غزه با 2 میلیون دنبال‌کننده در پیامی نوشت: «ایران تنها کشوری است که در چند دقیقه معادله را تغییر داد. با ما تماشا کنید! پس از اعلام حمله ایران به «اسرائیل اشغالگر»... آسمان غزه از هواپیماهای اسرائیلی خالی است و این نخستین بار از 7 اکتبر است. آیا این دنیای منافق از حمایت آشغال کثیف و تروریستی اسرائیل خجالت نمی‌کشد؟ ایران تنها کشوری است که در چند دقیقه معادله را تغییر داد».


* پژوهشگر صهیونیست: پرواز موشک‌ها بر فراز «کنست» پیروزی بزرگی برای ایران است
«بنی سباتی» پژوهشگر مرکز پژوهش‌های امنیت قوی رژیم صهیونیستی گفت: (از درگیری) خارج شدیم و گویی در وضعیت مساوی هستیم اما در حقیقت چنین نیست، پیروزی و موفقیت ایران، بزرگ‌تر است. وی با اشاره به ورود پهپادها و موشک‌های ایران به حریم هوایی سرزمین‌های اشغالی و پرواز آنها بر فراز نهادهای حکومتی رژیم صهیونیستی، آن را پیروزی ایران توصیف کرد و گفت: نتیجه (درگیری)، شکسته شدن دیوار اسرائیل بود زیرا موشک‌ها و پهپادها به حریم هوایی قدس، آسمان کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) و مسجدالاقصی ورود و نفوذ کردند.
«ناصر اللحام» مدیر دفتر شبکه المیادین در کرانه باختری نیز در این باره گفت: غالب پرنده‌های ایران از سمت جنوب اراضی اشغالی شامل صحرای نقب، ایلات و العقبه وارد اسرائیل شد. تمرکز حملات نظامی ایران قدس اشغالی بود و  فحوای پیام سیاسی آشکار ایران متمرکز بر قدس و مناطق اطراف آن بود. اقدام ایران طی ۷۳ سال گذشته بی‌سابقه است به طوری که موشک‌ها با عبور از کنست، قبه الصخره و مناطق بیت لحم، اریحا و رام‌الله در اطراف قدس اشغالی به راحتی با چشم غیرمسلح از سوی مردم رویت و با تلفن همراه فیلمبرداری می‌شد.
یوسی کوهن، رئیس پیشین موساد در واکنش به حمله تبیهی ایران به رژیم اسرائیل گفت: به نفع ما نیست که وارد رویارویی مستقیم با ایران شویم. من پاسخ به حمله ایران را توصیه نمی‌کنم؛ نباید اتحادی را که با ما در مقابله با آن وجود دارد، هدر دهیم.


* تلگراف: حمله «جسورانه و طراحی‌شده» ایران بازدارندگی تهران را مقابل اسرائیل نشان داد
باید توجه داشت که عملیات بامداد روز گذشته نیروهای نظامی ایران به سرزمین‌های اشغالی، «انتقام» یا «حمله» نظامی محسوب نمی‌شود زیرا ایران بعد از ناکامی نهادهای بین‌المللی به «دفاع مشروع» از خود برخاسته و این حملات براساس اصول حقوقی «تناسب» و «ضرورت» انجام شده است. در همین رابطه روزنامه تلگراف در مطلبی با پرداختن به حمله تلافی‌جویانه روز گذشته ایران به سرزمین‌های اشغالی، آن را «جسورانه» و «طراحی‌شده» ارزیابی و استدلال کرد که این اقدام نشانگر احیای بازدارندگی تهران مقابل تل‌آویو است. در بخش دیگری از این مطلب آمده است: این حمله دقیقا همان چیزی بود که تهران می‌خواست؛ حمله‌ای جسورانه و طراحی شده که احیای بازدارندگی ایران مقابل اسرائیل را نشان داده و در عین حال مانع یک جنگ همه‌جانبه با این رژیم می‌شود. این روزنامه انگلیسی افزود: «واکنش بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل به حمله روز گذشته ایران، احتمالا به شدت و گستردگی و میزان زیانبار بودن آن بستگی خواهد داشت». به نوشته این روزنامه محافظه‌کار، باتوجه به اینکه حمله ایران نشانگر افزایش تنشی بی‌سابقه میان تهران و تل‌آویو است، این امکان وجود دارد که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران اعلام جنگ کند. نویسنده بار دیگر تاکید کرد ایران به درستی خواهان جنگ با اسرائیل نیست اما در عین حال یادآور شده است با توجه به اینکه حمله روز گذشته به طور مستقیم از خاک ایران انجام گرفت، با همیشه فرق داشت و بی‌تردید با رفتارهای گذشته تهران تفاوت دارد.


* عرصه اکنون چطور قابل تحلیل است؟
نخست: نخستین رودررویی آشکار ایران و رژیم جعلی صهیونیستی به وقوع پیوست و از همین جهت ارزش تاریخی بالایی دارد. برای نخستین بار پرنده‌های نظامی ایران از آسمان ۲ کشور عبور کرده و دشمن را مورد حمله قرار دادند.
دوم: حمله جمهوری اسلامی ایران به عنوان دومین حمله راهبردی به رژیم پس از عملیات 7 اکتبر تلقی می‌شود. اگر عملیات توفان ‌الاقصی به محبوبیت مضاعف گروه‌های مقاومت فلسطینی ختم شد، عملیات «وعده صادق» جمهوری اسلامی ایران به گسترش بدنه مردمی ایران در منطقه کمک شایانی خواهد کرد.
سوم:عملیات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حالی انجام شد که پیش از انجام آن رسانه‌های جهانی از قریب‌الوقوع بودن آن گزارش می‌دادند اما به‌رغم انتظار صهیونیست‌ها برای مقابله با سلاح‌های ایران تصاویر زیادی از برخورد برق‌آسای پهپادها و موشک‌های کشورمان به اهداف نظامی تعیین شده و شکست سیستم‌های دفاعی آمریکا و انگلیس گزارش می‌دهد.
چهارم: اقدام متقابل از مبدا ایران به مقصد سرزمین‌های اشغالی با پیچیدگی عملیاتی و اطلاعاتی همراه بود که بخوبی گویای قابلیت‌های نظامی ایران در برابر تهاجم‌های خارجی و اقدامات ضد امنیت ملی است.
پنجم: بهره همزمان از صدها موشک و پهپاد در عملیات «وعده صادق» و برخورد منظم و دقیق آنها، برای هر تصمیم‌گیر عاقلی این پیام را به همراه داشت: هر گونه واکنش و پاسخ به تهران می‌تواند زمینه‌ساز ضربات مهلک‌تر باشد؛ باید دید مقامات رژیم صهیونیستی هم توان درک خواهند داشت یا با اقدام نابخردانه زمینه نابودی بیشتر خود را رقم می‌زنند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar