جام جم/ سینره را بیشتر در نزدیکی ایام نوروز و در پایان اسفندماه می‌بینیم. بعضی از انواع سینره مانند Dichrostachys  گل‌های عجیبی دارند که در رنگ‌های مختلفی مثل بنفش، صورتی و سفید به عنوان یک گیاه تزئینی فروخته می‌شود.
 

گلدان را در نزدیکی پنجره‌ای نورگیر قرار دهید، طوری که در بیشتر طول روز نور غیرمستقیم و کافی خورشید را دریافت کند. به خاطر داشته‌باشید که سینره خیلی شاخ و برگ پیدا می‌کند و برای رشد به محیط زیادی نیاز دارد. سینره دوره سرمای کوتاه زمستانی را تحمل می‌کند اما به طور کلی در طبیعت، در مناطق بدون زمستان رشد می‌کند. سینره را در نقطه‌ای بکارید که نور کامل خورشید یا کمی سایه را دریافت می‌کند. اگر سرمای زمستان در شهر شما طولانی است و دمای هوا بیش از چند روز به زیر صفر می‌رسد، توصیه می‌کنیم این گیاه را به صورت گلدانی بکارید و در داخل خانه نگهداری کنید. گیاه سینره محیط خنک را بیشتر دوست دارد و دمای تا ۷درجه را تحمل می‌کند. و در  دمای ۱۲تا ۱۵درجه گلدهی می‌کند.

آبیاری

سعی کنید خاک آن را اکثرا مرطوب نگه دارید و بین هر وعده آبیاری اجازه بدهید خاک خشک شود. هرگز گیاه سینره را غرقاب نکنید و حتما به زهکشی خاک توجه کنید. در طول ماه‌های گرم‌تر، خاک سینره را پیوسته مرطوب نگهدارید. اگر آن را در باغچه کاشته‌اید و در طول هفته بارندگی قابل توجهی ندارید، آن را شخصا آبیاری کنید. اضافه کردن کمی مالچ روی خاک رطوبت آن را بیشتر حفظ کرده و از آسیب دیدن ریشه در دماهای خیلی بالا جلوگیری می‌کند. برای تشویق گیاه به رشد بهتر، در فصل بهار کودی با رهایش آرام به گیاه بدهید. بعد از گلدهی گیاه، از کود مایع چندمنظوره استفاده کنید. در زمستان گیاه به خواب فرو می‌رود، پس کوددهی را در این فصل متوقف کنید.

معطر بودن و گلدهی
همان‌طور که از شکل این گیاه مشخص است، گل‌های خوش‌رنگش نقش اصلی را در محبوبیت آن ایفا می‌کنند. در واقع گل‌ها مهم‌ترین بخش این گیاه هستند. شکوفه‌ها از اواخر پاییز تا اوایل بهار نمایان می‌شود و البته این بیشتر به نوع آب و هوای محل بستگی دارد. مثلا در مناطق گرم‌تر، شکوفه‌ها کمی دیرتر رشد می‌کنند. سینره‌هایی که چندرنگ هستند، معمولا اندازه‌ای بزرگ‌تر نسبت به سایر سینره‌ها پیدا می‌کنند. در سینره‌های دو رنگ، گل‌های بالاتر معمولا صورتی، بنفش یا یاسی هستند و سینره‌های پایین‌تر خردلی، زرد یا قهوه‌ای هستند. نوع چندرنگ سینره، عطری دلنشین و آرامش‌بخش تولید می‌کند.

خاک و تعویض گلدان
از خاکی با زهکشی مناسب برای سینره استفاده کنید. اضافه کردن کمی شن و ماسه به خاک گلدان معمولی، زهکشی آن را بهتر می‌کند. اگر گیاه را در گلدان کاشته‌اید، لازم است هرچند‌سال یک بار گلدان آن را تعویض کنید. این کار را در بهار و قبل از ظاهر شدن جوانه‌ها انجام دهید. برای گلدان جدید، خاک قدیمی را با خاک جدید و تازه مخلوط کنید.

آفات و بیماری‌ها
متاسفانه سینره دچار آفات زیادی می‌شود، مثل : سوسک خالدار خیار،  سوسک برگ‌خوار سیب‌زمینی، ساس، کک، شته و تخم عنکبوت

تکثیر گل سینره

گل سینره به طور معمول با بذر افزایش می یابد.  با کاشتن بذر در اواسط بهار می‌توان در فصل بهار سال آینده و با کاشت بذرها در اوایل بهار می‌توان در اواسط زمستان همان سال گیاه گل‌داری داشت. یعنی حدود ۹ماه طول می کشد که گیاه از زمان کشت به گل دهی برسد که اگر همه شرایط فراهم باشد این زمان را می توان به ۷-۶ماه کاهش داد. بنابراین بذر را از اوایل تابستان در جعبه و در خاک خیلی نرم با خاکبرگ سیلیس دار می کارند. بذر این گیاه خیلی ریز است و نباید بیش از ۱تا ۲‌میلی متر خاک روی بذرها قرار گیرد. محل کشت باید سایه‌دار و خنک‌باشد. دمای مناسب برای تندش بذر ۲۲-۲۰درجه است. پس از دو برگه شدن، گیاهان را باز کاشت کرده و فواصل آنها را بیشتر می کنند و سپس گیاهان را که به تدریج بزرگتر می شوند در گلدان های بزرگتر قرار می‌دهند. در زمان کاشت در گلدان باید گیاهان قوی و پربرگ حذف شوند و گیاهان متوسط که مقدار زیادی گل می دهند انتخاب شوند. در زمان انتقال گیاه به گلدان، نباید به ریشه و خاک اطراف آن آسیبی وارد شود. آمیخته خاکی گلدان باید قوی و سبک باشد. بهتر است که برای آبیاری از آبفشان‌های مخصوص استفاده کنید یا با وسیله‌های خانه، وسیله‌ای مانند آبفشان‌بسازید.

 نکته
ضروری است همواره با اسپری کردن مخلوط آب و صابون به تمام بخش‌های گیاه، آن را از ابتلا به موارد بالا حفظ کنید. سینره همچنین مستعد ابتلا به بیماری‌های باکتریایی و قارچی هم هست. برای کاهش ریسک ابتلای گیاه به این موارد، او را در اتاق‌های کوچک یا باغچه پرگیاه نکارید. سینره باید فضای زیادی برای نفس کشیدن داشته‌باشد. به محض این‌که متوجه شدید گیاه به باکتری یا قارچ دچار شده، هر بخشی را که با آن درگیر است از گیاه جدا کنید تا بیماری به ریشه نرسد و پخش نشود.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar